ĆELIĆ: “Prihvaćanje HDZ-ovih amandmana uvjet da prihvatimo zagrebački GUP”

Zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivan Ćelić poručio je u utorak da HDZ neće odustati od svojih 11 amandmana na GUP-a te da je prihvaćanje tih amandmana na skupštinskoj sjednici uvjet da HDZ prihvati zagrebački GUP.

“Tražimo da se prihvati svih 11 amandmana i to je uvjet da bi podržali izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP), rekao je Ćelić novinarima.

Objasnio je da se tih 11 amandmana ne tiču zadiranja u zelene površine, te podsjetio da je HDZ povukao sve amandmane na tu temu.

Na pitanje kako komentira gradonačelnika Milana Bandića koji kaže da su ti HDZ-ovi amandmani suprotni Statutu i Poslovniku pa ih zato ne može prihvatiti, Ćelić je odgovorio da Ministarstvo graditeljstva treba procijeniti je li zakonito ili nije.

“I mislim da onda treba čekati pravorijek Ministarstva graditeljstva, a ne mišljenje gradonačelnika, odnosno njegove Stručne službe”, kaže Ćelić.

Upitan tko je sinoć prekinuo sjednicu Gradske skupštine uoči glasanja o HDZ-ovim amandmanima, je li zvao premijer Andrej Plenković predsjednika Gradske skupštine Dragu Prgometa, Ćelić je novinarima rekao da to moraju pitati Prgometa.

Na pitanje znači li to raskid koalicije s Bandićem ako HDZ odbije GUP, odgovorio je da oni nisu glasali o raskidu koalicije te rekao novinarima da moraju Bandića pitati hoće li on raskinuti koaliciju ako HDZ-ovi gradski zastupnici ne prihvate izmjene i dopune GUP-a.

Predsjednik Gradskog odbora i nacionalni predsjednik konzultiraju se uvijek oko važnih tema

Novinare je zanimalo i je li premijer Plenković tražio od zagrebačkih HDZ-ovaca da glasaju za GUP, Ćelić je rekao da su konzultacije predsjednika Gradskog odbora i nacionalnog predsjednika uvijek prisutne kada god se radi o nekakvim važnim temama u gradu Zagrebu.

“Konzultacije su postojale, ali Predsjedništvo Gradskog odbora je donijelo samostalnu odluku da podržimo GUP ukoliko se prihvate naši amandmani”, istaknuo je Ćelić.

Najavio je da će glasati za GUP ako se prihvate HDZ-ovi amandmani. “Apsolutno, jer odluke stranačkog tijela treba poštivati dok god ste član stranke”, poručio je.

O tome što iščitava iz poruke zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Olivere Majić koja je jutros tvrdila da će se danas izglasati GUP, Ćelić kaže da iako je psihijatar ne bi ništa htio iščitavati unaprijed.

“Ona ima svoje mišljenje, oni pozivaju, to je njihovo pravo, nismo ista stranka, ali njihove savjete nećemo poslušati”, poručio je Ćelić.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić jutros je na novinarsku tvrdnju da HDZ ne odustaje od svojih amandmana samo kratko poručila: “Izglasat ćemo GUP danas”.

Komentiraj