U četvrtak od 18 sati u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Poreču i Karlovcu – održat će se prosvjed “Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma” sa zahtjevom za razrješenjem ministra obrazovanja Pave Barišića, te razrješenjem i ponavljanjem natječaja u stručnim tijelima za provedbu kurikularne reforme.

Organizatori prosvjeda, građanska inicijativa GOOD, upozoravaju kako je u godinu dana od velikog prosvjeda ‘Hrvatska može bolje’, koji je okupio više od 50 tisuća ljudi, Strategija ovbrazivanja i njena provedba bila ugrožena, obrazovanje nije postalo nacionalni prioritet, unatoč predizbornim obećanjima političkih stranaka, kurikularna reforma se i dalje ne provodi, te kako je obrazovanje na meti različitih interesnih i ideoloških skupina koje žele nametnuti svoje stavove suprotne ustavnim vrednotama i civilizacijskim dosezima.

“Vlada je učinila sve suprotno od onoga što su građani zahtijevali na prosvjedu prije godinu dana. Hrvatska i dalje čeka svoju priliku za bolje”, poručuju.

Zahtijevaju razrješenje ministra Pave Barišića, predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine.

Komentiraj