ČEKA SE POTVRDA GUINNESSA Pronađena najstarija poruka u boci, u moru provela 108 godina

Pixabay

Nakon što je 108 godina plutala po moru, vjeruje se kako je pronađena najstarija poruka u boci. Umirovljenica Marianne Winkler bila je sa suprugom na godišnjem odmoru na njemačkom otoku Amrum.

Staklena je boca nosila poruku ‘Razbij bocu’, a Mariannenin suprig Horst pokušao je pažljivo izvući poruku iz boce. Na kraju nije uspio pa su slijedili naputak iz boce i razbio je.

U boci su pronašli poruku napisanu na engleskom, njemačkom i nizozemskom. Nalaznik poruke zamoljen je da mjesto gdje je i kada pronašao bocu pošalje u udrugu u Plymouthu. Za to bi i dobili nagradu od jednog šilinga.

 

  • Uduga iz Plymoutha primila je pismo nalaznika s ‘upitnikom’ te krenuli u istragu. Pronađena je boca bila jedna od 1020 puštenih u Sjeverno more oumeđu 1904. i 1906. godine u sklopu projekta za testiranje snage struja.

 

Kako su i obećali, udruga je nalaznicima poslala nagradu od jednog šilinga. Bračni par Winkler sada čeka potvrdu Guinnessove knjige rekorda da su pronašli najstariju poruku u boci, sadašnji rekorder je boca pronađena nakon 99 godina.

Komentiraj