Čeka se odluka o otpuštanju Trumpa iz bolnice, zaražena i glasnogovornica Bijele kuće

Predstojnik Ureda Bijele kuće Mark Meadows optimističan je da bi američki predsjednik Donald Trump već tijekom ponedjeljka mogao biti otpušten iz bolnice, dodajući, kako prenosi Fox, da mu se zdravstveno stanje popravlja.

Liječnik Donalda Trumpa Sean Conley rekao je da liječnički tim očekuje nove nalaze funkcije njegovih pluća. Trump dobiva steroid koji se inače daje u teškim slučajevima te petodnevnu terapiju antivirusnim lijekom remdesivirom. Dobio je i koktel antitijela. Trump je u vojnu bolnicu Walter Reed nedaleko od Washingtona smješten u petak. U nedjelju je nakratko izišao iz bolnice i provozao se automobilom kako bi pozdravio pristaše okupljene ispred bolnice, a taj je potez naišao na brojne kritike.

“Svaka osoba u automobilu tijekom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu. Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave. Ovo je suludo”, napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Sveučilištu George Washington.

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere Trumpov izlazak iz bolnice opisao je kao “kratku vožnju u motoriziranoj povorci kako bi mahnuo pristašama” te kako se Trump odmah vratio u bolnicu. Uvjerava da su poduzete sve prikladne i potrebne mjere opreze kako bi se zaštitili predsjednik i oni koji ga podupiru, a navodi i da je vožnju odobrio liječnički tim.

Izvori su CNN-u rekli kako je Trump još u nedjelju zahtijevao da ga puste iz bolnice. “Dosta mu je bolnice”, rekao je jedan od izvora za CNN. Izvor dodaje kako je Trump zabrinut kako izgleda kao slabić ako je u bolnici.

I dok se čeka odluka o eventualnom puštanju Trumpa iz bolnice, javlja se sve više njegovih suradnika koji su pozitivni na koronavirus. Posljednja u nizu je tajnica za odnose s javnošću Bijele kuće Kayleigh McEnany, koja je na Twitteru objavila da je pozitivna na koronavirus.

Dužnosnik iz Bijele kuće otkrio je za ABC News da su stigli rezultati testa za potpredsjednika Mikea Pencea i njegovu suprugu. Kako je rekao, oba testa su negativna. Pence bi u utorak trebao imati debatu s kandidatkinjom Joea Bidena za potpredsjednicu SAD-a, Kamalom Harris.

Na društvenoj mreži Twitter javila se i prva dama Amerike, Melania Trump. Kaže kako moli za sve one koji imaju koronavirus ili čiji je član obitelji zaražen te se zahvalila cijelom osoblju koje se brinulo za nju.

Komentiraj