Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je u ‘Novom danu’ N1 televizije govorio o aktualnim događajima.

Varaždin je prije nekoliko dana dočeko izbornika Zlatka Dalića, koji je hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodio do srebra. “Mi smo sve to dogovorili sve prije nego što smo znali za službeni doček u Zagrebu. On je reprezentaciju preuzeo na rubu ponora, pred utakmicu s Ukrajinom i doveo je do srebra. Sigurno je zaslužio svečani doček. Iznenadilo nas je ono što se dogodilo u Zagrebu, a to je već i njih iscrpilo. Međutim, Zlatko je uspio nekako sa par sati sna oporaviti se i doći na Kapucinski trg u Varaždinu i bilo je stvarno veličanstveno”, rekao je Čehok.

Dalića, kaže, poznaje 18 godina i opisuje ga kao skromnog, mirnog, staloženog i sposobnog čovejak koji nikada ne podcjenjuje protivnika. “Mi smo razgovarali o mojoj inicijativi da se nacionalni kamp reprezentacije napravi u Varaždinu, on to podržava. Mislim da nije potrebno da se taj kamp radi u Zagrebu. To se nigdje ne radi u metropolama. Dalić je sigurno osoba koja neće nikome smetati, ali neće dopustiti niti da njemu smetaju u vođenju reprezentacije. Teško je govoriti je li to model za političko vođenje. Sigurno je da je reprezentacija uspjela ujediniti sve građane Hrvatske i pokazala da je moguće napraviti velike uspjehe unatoč malenosti i veličini, nekakavoj deprimiranosti, nedostatku dobrih uvjeta”, objasnio je.

Čehok ne vidi nikakav problem u nastupima Marka Perkovića Thompsona, koji je reprezentativce dočekao u Zagrebu, a i izbornika u Varaždinu. “Mi smo unaprijed najavili da će pjevati Marko Perković. Oni koji ga nisu htjeli slušati nisu pjevali, a oni koji su htjeli jesu. Meni je bedasto da se moramo očitovati o tome, ako je kapetan zaželio da pjeva Thompson, ovo je njihov dan i njih se dočekuje pa ne vidim problem da pjeva. Thompson i Dalić se dugo poznaju. Mogu tvrditi da je Marko Perković čovjek koji mrava ne bi zgazio. Miran, introvertiran čovjek koji nikome neće naštetiti”, kaže.

Danas se očekuje presuda u slučaju pogodovanja Patafti i šteti počinjenoj za grad Varaždin. Čehok kaže kako od početka govori da je nedužan i očekuje od suda pravednu odluku. “Sudski postupak je bio korektan. Iznijeli smo svoje argumente, ispitali svjedoke, dali dokumentaciju, očekujem da će sud potvrditi da moje krivnje nije bilo”, zaključio je Čehok.

Komentiraj