ČEHOK “HNS je po ideolškom pitanju jako problematična stranka. Vlahušić je desniji od mene i Budiše”

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ HRT-a poručio kako je Hrvatska ‘kao nedovršena država’. Otkrio je kako ni u Varaždinu, ni u cijeloj Hrvatskoj nije doživio neugodnosti zbog uhićenja i optužbi.

“To je jedan veliki udarac za čovjeka i obitelj, no znajući da sam čist, nisam se imao čega bojati”, kazao je. Ističe da se u politiku, nakon šest godina izbovanja, vratio kako bi utjecao na to da se nikome više ne dogodi ono što se njemu dogodilo. “Drugi motiv bila je anketa od prije godinu dana koja je pokazivala da bi mi građani iskazali veliko povjerenje na izborima. Dobio sam dojam da moram odgovoriti i vratiti dug građanima te se kandidirati”, objasnio je.

Čehok je rekao i da nije moralno što je s 7 godina otišao u saborsku mirovinu. “To je bila situacijska, prisilna akcija kako bih se mogao posvetiti procesima koji su bili ispred mene. Mogao sam raditi na sveučilištu, no nisam želio kontaminirati akademsku zajednicu. Htio sam da istražiteljski organi imaju čistu situaciju”, kazao je varaždinski gradonačelnik.

Komentirao je i koaliciju HDZ-a i HNS-a. “HNS je po ideolškom pitanju jako problematična stranka. Vlahušić je desniji od mene i Budiše. HNS je u koaliciju ušao iz straha od budućih izbora te prvenstveno rezultata Hasanbegovića i Esih. HNS je u paničnom strahu od desnice”, istiaknuo je dodajući da predviđa da će njihova stranka (Neovisni za Hrvatsku) još više ojačati uspiju li ucijeniti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića promjenom imena Trga maršala Tita.

Slikovito je opisao i HDZ. “U opasnosti je jer im je glava na centru, a torzo na desnici… a tijelo poslušno slijedi ono što mu glava govori”, rekao je doadajući kako u Hrvatskoj nema ni prave ljevice ni desnice.

Komentiraj