ČEFERIN “Moguće su najoštrije sankcije i za hrvatsku reprezentaciju i klubove”

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u utorak je stigao u Zagreb, a na konferemciji za novinare rekao je kako je svjestan i dobrih i loših strana hrvatskog nogometa.

“Hrvatska je u igračkom smislu fenomen, radi čuda na nogometnom terenu, no ima problema koje treba riješiti. Nažalost, hrvatski nogomet nije poznat samo po fenomenalnim igračima. Svi savezi imaju određene probleme, a ključni su hrvatski problemi s navijačkim incidentima koji mogu rezultirati drastičnim sankcijama te prilično loša infrastruktura u usporedbi sa sličnim zemljama”, rekao je Čeferin.

U utorak se sastao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, s kojim je razgovarao, kaže, o navijačima i infrastrukturi. “UEFA nema mogućnosti sankcionirati navijače, a upozorio sam i Plenkovića i Šukera da sam upoznat s hrvatskom situacijom i da postoji mogućnost najoštrijih sankcija prema hrvatskom nogometu, kako za reprezentaciju tako i klubove. Tu moraju svoje napraviti i HNS i država”, rekao je predsjednik UEFA-e.

O osnivanju ‘balkanske lige’ kaže kako nije istina da je bilo što dogovoreno, niti pripremljen novac za nji. “Ako netko želi regionalnu ligu mimo Uefe, to je druga stvar. Razlika između velikih i malih klubova raste iz godine u godinu, razmišlja se o kombiniranim ligama i moguće su u budućnosti, ali to ne mora nužno biti liga bivše Jugoslavije, a takva liga može biti ulaznica za Ligu prvaka”, kazao je, prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Komentiraj