Čech se oprašta u utakmici protiv kluba u kojem je legenda

Marko Prpic/PIXSELL

Legendarni vratar Petr Čech na kraju ove sezone oprašta se od profesionalnog nogometa. Sudbina je htjela da vratar Arsenala karijeru završi u utakmici protiv Chelseaja, kluba u kojem je proveo punih 11 godina.

Čech je u dresu ‘Bluesa’ branio od 2004. do 2015. godine. U to je vrijeme osvojio Ligu prvaka, četiri naslova prvaka Engleske, četiri FA Kupa, tri Liga kupa, četiri engleska Superkupa te Europa ligu.

2015. godine u transferu vrijednom 14 milijuna eura prešao je u Arsenal. Ubrzo se nametnuo treneru, te postao kapetan, a u ožujku prošle godine postao je prvi vratar s 200 ‘clean sheetova’ u engleskom Premiershipu.

S Arsenalom je osvojio još jedan engleski Superkup i FA Cup 2017. godine. Odluku da će na kraju ove sezone završiti profesionalnu karijeru objavio je u siječnju ove godine.

Čech je u karijeri branio i za Rennes, Spartu iz Praga i Chmel Blsany, a za reprezentaciju Češke upisao je 214 nastupa.

U finalu Europa lige, koje je na rasporedu 29. svibnja u Bakuu, Arsenal će na ‘noge’ Chelseaju. Prvi je to put u povijesti da su svi finalisti Lige prvaka i Europa lige (bivšeg Kupa UEFA) iz iste zemlje. U finalu Lige prvaka, pak, igrat će Liverpool i Tottenham, a taj je susret na rasporedu 1. lipnja u Madridu.

Komentiraj