Čečenski vođa Delmhanov napao Prigožina: “Dosta s tvojim pričama, vikom i vrištanjem. Sastanimo se kao muškarci”

Adam Delmhanov, zastupnik ruske Državne dume i etnički Čečen koji je bliski saveznik čečenskog vođe Ramzana Kadirova, snimio je videoporuku upućenu šefu Wagnera Jevgeniju Prigožinu. Delmhanov je preko Telegrama poručio Prigožinu da ublaži svoje izjave o vojsci i Akhmatu.

Inače, šef Wagnera je jučer odgovorio na pitanje medija može li bataljun Akhmat uspješno okupirati cjelokupni teritorij samoproglašene Narodne republike Donjeck (DNR). Kazao je da Akhmat možda ima dovoljno moći da zauzme određene lokalitete, ali da će teško okupirati cijelu DNR, piše Meduza.

“Navedi mjesto gdje se možemo naći”

Delimkhanov je u svom odgovoru naglasio da Akhmat “ispunjava ciljeve koje je postavio vrhovni zapovjednik”, odnosno Vladimir Putin.

“Naravno, Jevgenij, ti to ne razumiješ i ne moraš razumjeti. Ako postoji nešto što ne razumiješ, možeš stupiti u kontakt bilo kada i navesti mjesto gdje se možemo naći s tobom i objasniti sve što ne razumiješ”, dodao je.

Nastavio je kritizirati Prigožina zbog stvaranja negativnog publiciteta o ruskoj vojsci i njezinoj nestašici streljiva.

Istaknuo je da zapovjednica Akhmata za razliku od vagnerovaca nikada nisu žalili da im “nešto nedostaje”. ”

Dosta s tvojim pričama, sa svom ovom vikom i vrištanjem. Navedi mjesto gdje ćemo se vidjeti, pa ćemo sva pitanja riješiti licem u lice, kako kaže Ramzan Kadirov. Dosta”, zaključio je Delimhanov.

“Izjavama sije paniku među Rusima”

Predsjednik čečenskog parlamenta Magomed Daudov se također pridružio ovim kritikama na Prigožinov račun, prenosi Index.

“Ne moraš znati, Jevgenij, o našim mogućnostima i našim ciljevima. To je nešto što zna naše zapovjedništvo i vrhovni zapovjednik koji određuje te ciljeve, zajedno sa šefom republike, herojem Rusije Ramzanom Kadirovim”, kazao je.

Dodatno, napao je Prigožina zbog njegovih “svakodnevnih izjava” koje “siju paniku među ruskim stanovništvom”. Pozvao ga je da pošalje koordinate za mjesto na kojem će održati sastanak, “kao što to čine muškarci”.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner