Catriona Gray izabrana za novu Miss Universe

Miss Universe Organisation

Prelijepa Catriona Gray okrunjena je u Bangkoku za novu Miss Universe. Naša predstavnica Mia Pojatina nije se uspjela plasrati u Top20.

Filipinka Gray ima 24 godine te volontira humanitarnoj udruzi Young Focusu Manili. Vrlo je aktivna kao humanitarka uključena u razne akcije o osvještavanju mladih na Filipinima vezano za HIV/AIDS te posjeduje crni pojas iz vještine chio kwan do. Strastvena je obožavateljica glazbe i pjevanja. Zanimljivo je da je upravo ona prije dvije godine bila finalistica izbora za Miss svijeta, no kruna joj je umakla za dlaku.  Upornost i pripreme u trajanju od čak dvije godine su joj se itekako isplatile te je noćas slavila pobjedu na poznatom izboru ljepote.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Australija, Belgija, Brazil, Canada, Kostarika, Curacao, Velika Britanija, Mađarska, Indonezija, Irska, Jamajka, Nepal, Filipini, Poljska, Portoriko, Južna Afrika, Tajland, USA, Venezuela i Vijetnam.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top10 nastavile Kanada, Kostarika, Curacao, Nepal, Filipini, Portoriko, Južna Afrika, Tajland, Venecuela i Vijetnam. One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top5 bile proglašene Vijetnam, Venecuela, Južna Afrika, Filipini i Portoriko.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja missicom je okrunjena lijepa Filipinka, dok je prvom pratiljom proglašena Tamaryn Green iz Južnoafričke republike, a drugom pratiljom Sthefany Gutierrez iz Venezuele.

Program u kojem je nastupio NE-Yo, vodio je Steve Harvey, dok se Ashley Graham javljala iz backstagea. Tijekom prijenosa uživo program i ljepotu dvadeset superfinalistica komentirale su stilistica Carson Kressley i stručnjakinja za izbore ljepote Lu Sierra. Prvi put u povijesti izbora u ocjenjivačkom sudu preliminarnog natjecanja i finala bile su redom samo uspješne žene od kojih i nekoliko bivših nositeljica ove prestižne titule; Lili Gil Valetta, Bui Simon, Iman Oubou, Janaye Ingram, Michelle McLean, Monique Lhuillier i Richelle Singson-Michael.

Izbor će ostati zapamćen i po tome što se natjecala Miss Španjolske, Angela Ponce, kao prva transrodna natjecateljica u 67-godišnjoj povijesti natjecanja. Ona se nije uspjela izboriti za mjesto među dvadeset.

Komentiraj