Časna sestra ubijena jer je uhvatila svećenika i časnu u seksu. Nakon tri desetljeća pravda je zadovoljena

Katolički svećenik i časna sestra iz Indije osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva časne sestre prije gotovo 30 godina, donosi CNN.

Svećenik Thomas Kottoor i časna sestra Sephy osuđeni su zbog ubojstva 21-godišnje časne sestre Abhaye. Ubojstvo se dogodilo davne 1992. godine, a uništili su dokaze o ubojstvu. Ubili su je nakon što ih je ulovila u seksu.

U početku su lokalne vlasti smatrale da je mlada časna sestra počinila samoubojstvo. Policija je ipak nastavila istragu.

Časna sestra Sephy nije javno komentirala presudu, a svećenik Kottoor tvrdi da je nevin.

“Nisam ništa krivo učinio. Bog je sa mnom”, rekao je lokalnim medijima.

Tužitelji su optužili i Josea Poothrikkaila za ubojstvo, navode da je i on bio u seksualnoj vezi sa sestrom Sephy. Uhićen je i optužen 2008. godine, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Ubili je i bacili u bunar

Tijelo sestre Abhaye pronađeno je u bunaru u samostanu Sv. Pija X. u mjestu Kottayam, gradu na jugu Indije.

U pisanim iskazima stoji da se Abhaya probudila u ranim jutarnjim satima 27. ožujka 1992. godine, kako bi u kuhinju otišla po vodu.

Kad je ušla u kuhinju, uhvatila je svećenika Kottora i sestru Sephy u, za njih, nedozvoljenom činu. U strahu da će ih Abhaya razotkriti, ubili su je i bacili u bunar.

Lokalna i državna policija u početku su presudile da je sestra Abhaya sama sebi oduzela život, ali je tamošnji Središnji istražni ured preuzeo slučaj i na koncu, desetljećima kasnije, utvrdio da je ubijena.

“Pravda je napokon zadovoljena. Sestra Abhaya počivat će u miru”, rekao je aktivist za ljudska prava Jomon Puthenpurackal, koji se zalagao za presudu o ubojstvu.

Komentiraj