FaH

CAS smanjio kaznu Ademiju

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) smanjio je kaznu veznjaku Dinama Arijanu Ademiju sa četiri na dvije godine što znači kako bivši kapetan ‘modrih’ može igrati od rujna ove godine, potvrdili su u klubu.

Ademi sada napokon može odahnuti i to nakon što je bitka trajala godinu i pol dana. CAS je tri puta odgađao svoju odluku, a sada je napokon presudio prepolovivši mu kaznu.

Dinamo, Ademi i njegovi odvjetnici tri puta su slali uzorak spornih tableta na analizu, sva tri laboratorija pokazala su da je uzorak bio kontaminiran i da Ademi zapravo nije kriv. U Dinamu su se nadali kako će Ademi biti oslobođen i kako bi odmah mogao započeti s treninzima, no tek za šest mjeseci može se priključiti prvoj momčadi.

Podsjetimo, Ademi je bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala u rujnu 2015. godine. Nakon što je bio pozitivan i B uzorak UEFA je u studenom kaznila Ademija zabranom nastupa četiri godine, što je bila maksimalna kazna koju mu je komisija mogla izreći. Dinamo i Ademi su se žalili, ali je UEFA u svibnju 2016. potvrdila četverogodišnju suspenziju.

Idući korak je bila žalba CAS-u, a odluka je trebala biti donesena početkom veljače. Međutim, CAS je prolongirao odluku na 15. veljače, a potom još jednom odgodio odluku.

Ademi je posljednju utakmicu u dresu “modrih” odigrao 3. listopada 2015. godine protiv Intera iz Zaprešića. Ušao je u igru u 64. minuti, a samo nekoliko dana kasnije je doznao šokantnu vijest.

Za vrijeme trajanje suspenzije Ademi nije smio obavljati nikakve sportske aktivnosti s Dinamom, niti trenirati s prvom momčadi. Međutim, samostalno je trenirao, igrao je padel, te mali nogomet.

Komentiraj