Čarobna noć svjetskih prvaka: Messi postigao 800. gol, novi show Martineza

Aktualni svjetski prvak Argentina je u prijateljskom dvoboju, koji je odigran u Buenos Airesu pobijedila Panamu 2:0. Susret je obilježio Lionel Messi, koji je stigao do 800. gola u karijeri.

Gaučosi su tek u završnici susreta slomili Panamu, a strijelci su bili Thiago Almada u 78. i Lionel Messi u 89. minuti koji je sjajno pogodio u rašlje iz slobodnog udarca.

Bio je to Messijev 800. pogodak u karijeri. Čak 672 gola zabio je za Barcelonu, 29 za PSG, a 99 za Argentinu.

Interes za prvi nastup Argentine nakon osvajanja svjetskog naslova bio je ogroman. Na stadionu El Monumental bilo je čak 84.000 sretnika, koji su uspjeli doći do ulaznice i to među više od pola milijuna ljudi, koji su pokušali.

Prije i poslije utakmice Argentinci su slavili titulu. Pjevalo se i plesalo, a na ekranima stadiona vrtio se video njihovog puta do treće svjetske krune.

Za zabavu pobrinuo se DJ Fer Palacio, kojeg su odabrali igrači.

“Bila je to još jedna čarobna noć svjetskih prvaka”, rekao je jedan od navijača.

“Samo želim vidjeti Messija. Doputovao sam iz Río Negra nakon što su moji roditelji nabavili ulaznice”, kazao je 10-godišnji Santiago.

Nakon utakmice nitko nije napustio stadion jer su nogometaši u pratnji svojih partnera te djece krenuli u počasni krug i to svatko sa svojom replikom trofeja Svjetskog prvenstva.

Messi se nakratko obratio navijačima zahvalivši im se na velikoj potpori i ljubavi.

“Hvala vam za svu ljubav. Uvijek sam sanjao o ovom trenutku da mogu slaviti s vama. Naš je dan, ali ne želim zaboraviti sve suborce nisu ovdje. Oni su također učinili sve što je bilo moguće te zaslužuju priznanje i poštovanje argentinskog naroda. Uživajmo u ovome jer smo potrošili dugo vremena za ponovno osvajanje”, poručio je Messi.

“Ne znam kada će se ovakvo nešto moći ponoviti. Lijepo je vidjeti ljude tako ujedinjene. Nemam riječi”, dodao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Argentinski vratar  Emiliano Martinez bio je jedan od onih, kojima se najviše pljeskalo na El Monumentalu. Nakon utakmice vratar Gaučosa ponovio je svoje kontroverzno slavlje, koje se nakon Svjetskog prvenstva u Kataru našao na udaru brojnih kritika.

Podsjetnik, prilikom dodjele Zlatne rukavice za najboljeg vratara SP-a Martinez je preuzeo nagradu, a zatim je prislonio na svoje međunožje. Član francuskog parlamenta i predsjednik Organizacijskog odbora za Olimpijske igre u Parizu Karl Olive je od FIFA-e zatražio da mu se oduzme nagrada zbog njegove geste, koju je smatrao opscenom.

Martínez je nastavio sa svojim kontroverznim slavljem nakon utakmice sa Panamom. Ovoga puta u ruci je imao pokal, a pridružili su mu se German Pezzella, Guido Rodriguez, Geronimo Rulli i Marcos Huevo Acuna koji su ga oponašali sa svojom replikom pokala. Nije dugo trebalo da fotografija postane viralna na društvenim mrežama.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner