EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

CARNEGIE HALL 31. ožujka memorijalni koncert za Davida Bowiea

Posljednjeg dana ožujka u New Yorku će, u Carnegie Hallu, biti održan memorijalni koncert za Davida Bowiea. Organizatori su prvotno planirali napraviti tribute svirku u čast njegovim pjesmama, ali zbog njegove smrti odlučili su se na memorijalni koncert, prenose američki mediji.

Bend Bowievog producenta Tonyja Viscontija će nastupati, zajedno sa brojnim glazbenim zvijezdama. Za sada je poznato kako će nastupati 20 umjetnika, od kojih će svaki otpjevati pjesme Davida Bowiea.

Koncert je i humanitarne naravi, a sva će zarada ići ranim glazbenim obrazovnim programima za djecu slabijeg imovinskog stanja. Nastupe su potvrdili Cindy Lauper, The Roots, Bettye Lavette i Robyn Hitchcock.

Karte su u prodaju puštene u ponedjeljak, baš kako su stigle vijesti o smrti glazbene legende, a već su rasprodane. Bowie je preminuo u 69. godini od raka.

“Njegovi prijatelji, poznanici i obožavatelji slavit će njegovu glazbu. Duboko smo potreseni vijestima o njegovoj smrti. Početak prodaje karata bizarno se poklopi s njegovom smrću”, priopćili su organizatori.

Komentiraj