Caritas Zagrebačke nadbiskupije donirao 500 tisuća kuna za stradale u potresu

Povodom obilježavanja 4. Svjetskog dana siromaštva, 15 studenog pod geslom “Pruži svoju ruku siromahu Caritas Zagrebačke nadbiskupije uključio se u akciju i tom prilikom donirao 500 tisuća kuna za stradale u zagrebačkom potresu.

“Prilagodivši se situaciji uvjetovanoj pandemijom koronavirusa i posljedicama razornog potresa, koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu, Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastoji pridonositi uklanjanju ili barem ublažavanju nevolja onih koji su najviše pogođeni. Posebno smo usmjereni na starije i nemoćne te na one čiji su domovi stradali u potresu. Kroz mrežu župnih Caritasa posljednjih smo pola godine podijelili 50 tona pomoći u prehrambenim namirnicama i higijenskim artiklima u protuvrijednosti od 600.000 kuna”, stoji u priopćenju.

Podsjećaju, kako su uz pomoć donatora, Hrvatskog Caritasa i Zagrebačke nadbiskupije za 79 obitelji stradalih u potresu podijelili 790.000,00 kuna u vidu vaučera za kupnju građevinskog materijala i bijele tehnike.

S obzirom na velike potrebe stradalih, Zagrebačka nadbiskupija je prigodom Svjetskog dana siromaha stavila Caritasu na raspolaganje dodatna sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna za pomoć obiteljima čiji su domovi potresom oštećeni, želeći putem svoga Caritasa pružiti potporu i financijsku pomoć najpotrebnijima, dodaje se u priopćenju.

 

Komentiraj