Promo

CARGO-PARTNER Novi život za stare kamionske cerade

U suradnji sa Tag.werk-om, projektom zapošljavanja mladih u suradnji s međunarodnom dobrotvornom ustanovom CARITAS u Grazu (Austrija), prevoznička i logistička tvrtka Cargo-partner stare kamionske cerade pretvara u moderne torbe.

Cargo-partner kamioni na cestama podliježu strogim sigurnosnim propisima i moraju biti u savršenom stanju cijelo vrijeme, zbog čega stare i oštećene cerade redovito mijenjaju. Ali to ne znači da stare cerade bacaju…

Pružatelj međunarodnog transporta i info-logističkih usluga Cargo-partner ušao je u suradnju s Austrijskim projektom tag.werk i starim ceradama dao novi život. S ovim projektom zapošljavanja mladih u organizaciji dobrotvorne ustanove CARITAS, rabljene cerade recikliramo i pretvaramo u jedinstvene torbe. Nakon što su stare cerade oprane, izrezane i šivane od strane Tag.werk-a, spremne su početi svoj novi život kao torbe preko ramena i toaletne torbice. Gotove torbe od cerade daruju se izabranim strankama kao ekskluzivni ”limited edition” dar.

Osim recikliranja cerada koje nam više nisu potrebne, ovaj projekt osigurava radna mjesta za mlade ljude na jednostavan i nebirokratski način. Pa je time ova inicijativa u potpunosti u skladu s opsežnom strategijom održivosti Cargo-partnera.

”S ovim projektom, možemo osigurati plaćeni i kreativni oblik zapošljavanja mladih ljudi i odraslih iz najrazličitijih sredina. Za mnoge od njih, ovo je jedini način da zarade novac legalno i kratkoročno i tako mogu skrbiti sami za sebe”, zadovoljan je podrškom Beatrix Lorber, vođa tima u tag.werk-u.

”Kao pružatelj logističkih usluga s naglaskom na okoliš, uvijek tragamo za održivim rješenjima. Za nas, to znači hvatanje svake prilike da napravimo razumno i socijalno značajnu akciju u našoj poslovnoj praksi – kao što je projekt sa tag.werk-om”, pohvalio je suradnju Stefan Krauter, CEO Cargo-partner-a.

Pranje i čišćenje cerada na ulici
Pranje i čišćenje cerada na ulici
Šivanje praktičnih poklon torbi
Šivanje praktičnih poklon-torbi
Prepoznatljive unikatne torbe preko ramena i toaletne torbice
Nastaju prepoznatljive unikatne torbe preko ramena i toaletne torbice

Komentiraj