Carey Mulligan i Zoe Kazan glumit će novinarke koje su razotkrile Weinsteina

Čim je 2018. godine objavljena knjiga „She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement” novinarki Megan Twohey i Jodi Kantor (na slici) koje su opisale kako su tekstovima u New York Timesu raskrinkale seksualnog predatora Harveya Weinsteina, odmah su otkupljena prava na njezinu ekranizaciju. Portal Deadline javlja kako na ljeto počinje snimanje filma na temelju knjige u kojem će Carey Mulligan i Zoe Kazan glumiti spomenute novinarke. Film, koji će se zvati „She Said“, režirati će Maria Schrader, poznata po režiji Netflixove serije „Unorthodox” dok će scenarij napisati Rebecca Lenkiewicz, poznata kao scenaristica filmova „Colette“ i „Ida“.

Megan Twohey i Jodi Kantor objavili su 5. listopada prvi tekst u New York Timesu kojim su razotkrili seksualno nasilništvo filmskog mogula Harveya Weinsteina. U tom tekstu otkriveno je kako je Weinstein plaćao stotine tisuće dolara glumicama koje je silovao a koje su ga htjele prijaviti policiji. Ujedno, po prvi puta objavile su ispovijesti glumica koje je Weinstein silovao. Bio je to samo početak, Weinstein je na kraju osuđen na 23 godina zatvora, a taj događaj promijenio je sliku Hollywooda.

Koliko se može saznati, „She Said“ se neće toliko baviti Weinsteinom koliko hrabrošću dviju novinarki koje nisu popustile pod prijetnjama i ucjenama, tako da se očekuje djelo u stilu Oscarom nagrađenog filma „Spotlight“.

Komentiraj