CAPPELLI: “Uvijek je turizam na tapeti, a zbog njega imamo dovoljno zaliha hrane”

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je, prije sjednice Vlade, dao izjavu za novinare o koronavirusu.

“Naravno da neke od tih ili većina od tih horizontalnih mjera ide u turizam, što se tiče dakle doprinosa plaće porezi, dobit, a ovaj dio što je sami turizam, dakle, boravišna pristojba, članarina, koncesija na turističkom zemljištu u kampovima i još razgovaramo kako da to izvedemo (a to moramo razgoavarati s lokalnom samoupravom) – radi se o paušalu za obiteljski smještaj, to je čisti prihod lokalnih samouprava”, kazao je Cappelli.

Sezonci će, najavio je, i dalje ostat u toj mjeri stalnih sezonaca, na što će Vlada potrošiti 11,5 milijuna kuna. Kazao je i kako će Vlada danas na sjednici odlučiti da se svi moraju pridržavati mjera Nacionalnog stožera, a ne da se događa da jedan kafić radi do 18, a drugi cijelu noć.

“Danas ćemo donijeti odluku da Stožeru, što je najbitnije, damo centralno mogućnost da on odlučuje. Da ne budu dva sela u dvije županije udaljeni pet minuta vožnje, jedan radi do 18, a drugi radi cijelu noć. Normalno da se ti apsurdi moraju na određeni način riješiti i zato se daje i dodatna snaga struci i treba zbilja sve upozoriti da se konačno počnu pridržavati onoga što i stožer kaže”, smatra ministar, prenosi N1.

Kazao je i kako je turizam uvijek na tapeti kada govorimo o ovisnosti privrede o turizmu, ali ističe kako upravo zbog turizma, recimo, trenutno imamo dovoljne zalihe hrane.

Upitan koliko je ostario u zadnjih sedam dana odgovorio je sljedeće: “Dovoljno da to vidite i pitate”.

Komentiraj