Cappelli: Sve je spremno za turističku sezonu pod motom „Od kuće do destinacije”

Europska komisija preporučila je postupno i koordinirano ukidanje ograničenja za putovanja između zemalja članica ili regija unutar njih koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kako bi se spasilo što se može od ovogodišnje turističke sezone.

Gari Cappelli, ministar turizma u emisiji U Mreži Prvog je rekao kako Hrvatska ima jako dobro i precizno pripremljene mjere, u dogovoru s epidemiolozima  i udrugama turističkih djelatnika, te su one uklopljene u smjernice Europske komisije.

“Mi smo prvi spominjali bilateralu. Otvaranje ovisi o svakoj pojedinačnoj zemlji članici koja će primarno dogovarati sa susjedima pa tako i mi razgovaramo s nekoliko država, primarno sa Slovenijom”, rekao je Cappelli i dodao kako su već napravljeni koridori koji se preporučuju turistima koji dođu u Hrvatsku, a te se preporuke odnose na to gdje mogu stati, natočiti gorivo, kupiti hranu sve do svoje destinacije.

– Tu smo krilaticu nazvali „Od kuće do destinacije”. Od trenutka kada rezerviraju boravak oni će dobiti ovu informaciju, istaknuo je ministar.

Komentiraj