CAPPELLI: “Otvaranje granica za slovenske turiste već za koji dan”

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je kazao da će se granice za slovenske turiste otvoriti ‘već za koji dan’.

“U pripremama smo, ali na neki smo način već otvorili granice – vlasnici kuća, brodova, gospodarskih aktivnosti već mogu u Hrvatsku, no problem je što, kada se vrate nazad, imaju karantenu. Mi to bilateralno dogovaramo sa Slovenijom. Mislim da ćemo do kraja tjedna dogovoriti, te da ćemo za par dana moći računati da slovenski državljani nakon boravka u Hrvatskoj neće po povratku u Sloveniju morati u karantenu”, rekao je Cappelli za N1.

Dodao je da u Sloveniji imaju jedan do dva slučaja zaraze dnevno i ne vidi zašto bi odlazak iz Slavonije ili Zagreba u Pulu ili Crikvenicu bio različit od toga da netko iz Novog Mesta ide u te gradove, jer imaju gotovo istu epidemiološku situaciju.

Kazao je kako se i da drugima dogovaraju načini putovanja, a da su protokoli sa svim drugima napravljen na temelju prijedloga koje je Hrvatska dala. “Jedinstvene mjere preporuke protokola vrijede za cijelu EU, ali postoji mogućnost bilateralnih dogovora za zemlje koje stoje identično u epidemiološkom smislu kao Hrvatska”, poručio je.

Naglasio je da Hrvatska razgovara sa svim susjedima. Otkazivanja rezervacija za srpanj i kolovoz još nema, kazao je ministar, te rekao kako je realno očekivati oko 30 posto prošlogodišnje sezone.

Komentiraj