Patrik Macek/PIXSELL

CAPPELLI O AFERI CURENJA INFORMACIJA "Poštujem ono što kažu institucije"

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je u četvrtak, upitan o izvješću Državnog odvjetništva RH (DORH) o aferi curenju informacija o tzv. elitnoj prostituciji, kako poštuje ono što kažu institucije.
“Svatko radi svoj posao. Ja poštujem ono što kažu institucije, moramo konačno početi vjerovati u te institucije”, rekao je Cappelli novinarima prije početka sjednice Vlade upitan za komentar izvješća Državnog odvjetništva RH (DORH) da se s aferom curenja podataka iz istrage o probijanju policijskih mjera usmjerenih na suzbijanje tzv. elitne prostitucije 2011. ne može povezati ni jednu osobu pa tako ni one čija su se imena u javnosti povezivala s tim kaznenim djelom.
Riječ je o aferi otkrivenoj u listopadu prošle godine u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezivao i zamjenik predsjednik HDZ-a te potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, koji je 2011. bio zamjenik ravnatelja policije.
Cappelli je, upitan za komentar da su mnogi u HDZ-u likovali posljednjih pola godine dok ta istraga nije završena, odgovorio kako “ne likuje ni za čim” već samo poštuje državne institucije i one odluke koje donose.
Ministar turizma nije želio konkretno odgovoriti na novinarski upit o predstojećim izborima za Europski parlament kratko poručivši da će HDZ na njima ostvariti najbolje rezultate.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, na novinarski upit, nije želio komentirati izvješće DORH-a vezano uz tzv. elitnu prostituciju kratko poručivši da je po tom pitanju Milijanu Brkiću vjerovao od početka. Upitan o izborima za Europski parlament rekao je da će javnost ubrzo biti upoznata s kandidatima, logom kampanje i motom.

Komentiraj