CAPPELLI: “Ne znamo točne brojke za lipanj, otkaza je oko 50 posto”

Ministar turizma Gari Cappelli u Rijeci je razgovarao s novinarom N1 televizije, a poruzčio je da ne znaju točne brojke za lipanj. Otkrio je da je turističkih otkaza oko 50 posto.

Rekao je da su vijest o otvaranju slovenske granice i proglašavanju kraja pandemije dobili jučer i da ne zna sve detalje, ali da ministar Božinović sutra ide u Sloveniju na daljnje dogovore.

“Očekujem da će sada dolaziti u većem broju jer ne moraju u karantenu na povratku u svoju zemlju. Mi smo pripremili aplikaciju sličnu e propusnici, cilj nam je da nema velikih zaustavljanja na granici, da se turisti unaprijed prijave i da na granici prolaze gotovo bez zaustavljanja”, kazao je Cappelli.

“Mi nemamo previše otkaza sedmi, osmi i deveti mjesec. Veliki dio u šestom mjesecu je otkazan, sad je ne znam točne brojke, iz zadnje ankete pad je oko 50 posto u šestom mjesecu“, kaže Cappelli i dodaje da pumpanje brojki uoči izbora, ne dolazi u obzir.

“Od mene nikad niste čuli nerealnu brojku, analizu smo napravili prije mjesec dana, planiramo pad 60, 75 i 90 posto. Stojim kod toga da će oko 25-30 posto biti prihoda u odnosu na prošlu godinu. Na tome stojim, to je realnost”, poručio je.

Komentiraj