HINA/ MINT/ ik

CAPELLI U HTZ-U ‘Preseljenja za sada nema’

Za sada preseljenja Ministarstva turizma i Glavnog ureda HTZ-a nema, ali da bi dobro došao veći i kvalitetniji prostor, izjavio je u četvrtak novinarima ministar turizma Gari Cappelli uoči sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Turističkog vijeća u sjedištu Glavnog ureda HTZ-a na zagrebačkom Iblerovom trgu, ministar je kazao da o svemu u vezi preseljenja i traženja novih ureda brine Ministarstvo državne imovine i ministar Goran Marić te da i Ministarstvo turizma, kao i mnoga druga ministarstva, imaju problema s prostorom.

Komentirajući informacije iz Ministarstva državne imovine da su iz Ministarstva turizma stigli zahtjevi za preseljenjem u drugi prostor, Cappelli je kazao da ne može znati tko je što prije njega slao jer on prije nije bio resorni ministar.

“Nisam zatečen informacijama da su zahtjevi i dopisi iz Ministarstva turizma išli i prije, ali činjenica je da bi nam trebalo više prostora jer primjerice u sklopu HTZ-a želimo otvoriti urede za kongresni, kulturni i zdravstveni turizam s po dva-tri zaposlena, no nemamo ih gdje smjestiti”, kazao je Cappelli, ističući da se u nove prostore može ići samo ako imaju iste ili još bolje manje troškove.

O tome, kako je kazao, na kraju odlučuje ministar državne imovine Goran Marić i vidjet će se hoće li se nešto bolje i kada naći.

“Mi možemo samo predložiti što bi željeli, jer i Ministarstvo turizma kao i druga ministarstva gledaju prilike koje mogu donijeti uštede i bolje uvjete za rad zaposlenika i rad s građanima koji dolaze u ministarstva. Za sada nema nekakvih posebnih opcija pa ni zgrade Exportdrva na Marulićevom trgu u Zagrebu, a najvažnije je u svemu pronaći rješenje koje neće biti ni jednu lipu skuplje od ovih prostora u kojima smo sada”, kazao je Cappelli.

Objasnio je da se i za prostor Glavnog ureda HTZ-a na Iblerovom trgu u zadnjih par godina već pokušavala naći neko drugo rješenje, međutim nijedno nije zadovoljavalo, tim više što je taj prostor u vlasništvu HTZ-a.

Prostor Glavnog ureda HTZ-a na Iblerovom trgu ima oko 800 četvornih metara u kojemu trenutno radi 70-ak zaposlenih pa je ministar pozvao sve koji žele da dođu vidjeti kakav je to prostor i koliko malo mjesta za rad tamo imaju zaposleni.

Komentiraj