CAPAK POTVRDIO: U Hrvatskoj je koronavirusom zaraženo 11 liječnika

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak jutros je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrdio kako je na koronavirus pozitivno 11 liječnka, dok za drugi medicinsko osoblje nema podataka.

Dodao je da se još istražuju okolnosti kako su oboljeli. Neće više objavljivati lokacije novozaraženih kako ne bi došlo do stigmatizacije.

”Piše se po društvenim mrežama, susjedi ih izbjegavaju”, rekao je Capak.

U KB Dubrava su pozitivna tri liječnika, pa je lako moguće da se zarazi i netko od pacijenata jer nisu svi mogli biti otpušteni iz bolnice. Capak nije želio reći jesu li tri pacijenta zaražena.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj osam novooboljelih od koronavirusa, što je ukupno 113. Jednom pacijentu je pogoršano zdravstveno stanje i na respiratoru je, ali je stabilno.

Čelnica Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da svi ostali imaju blaže simptome bolesti. I ona i ministar ponovili su da je nužno držati se preporuka kako ne bismo dobili teže oblike bolesti. ”Za sve opcije se spremamo, ali najvažnija je prevencija”, poručila je.

Konferenciju Nacionalnog stožera civilne zaštite pratili smo OVDJE.

Komentiraj