Capak otkrio kad stiže cjepivo protiv gripe i koliko će koštati

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Kurnoslav Capak u petak je sudjelovao na konferenciji povodom Svjetskog dana ljekarnika. Novinarima je otkrio kad stiže cjepivo protiv gripe i koliko će koštati

Istaknuo je da dolazak cjepiva protiv gripe očekuju u drugom tjednu desetoga mjeseca. “Tako imamo čvrsto obećanje i takav nam je ugovor s dobavljačem i odmah će krenuti distribucija i cijepljenje”, rekao je Capak.

Objasnio je i da ljekarnici u svom kurikulumu obrazovanja nemaju cijepljenje pa ne mogu cijepiti, ali da su ostvarili suradnju s liječnicima primarne zaštite, gdje u pojedinim ljekarnama, koje imaju prostora za to, liječnih primarne zaštite može doći i cijepiti pacijente. Dodao je da će ove godine cjepivo u ljekarni koštati 95 kuna.

Dodao je da će se pacijenti moći cijepiti u ljekarnama u kojima za to postoje uvjeti. “Nemaju sve ljekarne prostorne uvjete za to, ali one koje imaju, teže pronađu nekoga tko bi cijepio. Imali smo upit ljekarni da to naši epidemiolozi rade izvan radnog vremena, ali zbog epidemije koronavirusa mi ne možemo preuzeti nove poslove, pa smo im preporučili da se povežu s liječnicima školske i sveučilišne medicine ili da nastave suradnju s liječnicima primarne zaštite”, zaključio je Capak.

Komentiraj