Capak: “Nismo pogriješili s datumom izbora, ali stožeri se moraju popraviti”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je situaciju oko koronavirus s obzirom na današnje izbore. Naglasio je nužnost pridržavanja mjera, ali datum izbora ocijenio je idealnim.

“Ja sam pratio cijeli dan izbore. Mogu dati najviše ocjene držanju epidemioloških mjera. Ovo što sam kratko vidio uz stožere, rekao bi da se moraju malo popraviti. Korona je među nama i trebamo se držati mjera”, kazao je Krunoslav Capak gostujući na RTL-u u Izbornoj noći.

Obavezno je držati se mjera

“Ne zna korona za godište, ne zna za vrijeme. Pokazalo se da korona ne zna koliko je sati, strašno je važno da se držamo mjera.”

Vezano za glasanje zaraženih u samoizolaciji, kazao je da je bilo više od 500 zahtjeva ljudi koji su samoizolaciji i oko 50 osoba koji su zaraženi.

Nismo pogriješili sa datumom izbora

“Ovo je izborna godina. Jesen je vezana uz puno nepoznanica. Politika je pitala epidemiologe. Ja mislim da nismo pogriješili. A najmanje smo pogriješili uz to da bi ugrožavali zdravlje ljudi.”

Broj zaraženih se ne krije

“Mi smo zdravstveni stručnjaci. Mi nikad ne bi nikad ugrozili profesionalni integritet da smanjimo brojke. Brojke su takve kakva jesu. Korona je pokazala žestinu, iako smo mislili da će nam dati malo pauze. Ja se nadam da se situacija neće pogoršati nego dapače”, rekao je Capak i dodao na kraju: “Mi predviđamo da više nećemo ići u karantene nego da ćemo brzo reagirati na sve.”

Komentiraj