epa

CANNES, 3. DAN: Koje su cijene ulaznica za partyje na crnom tržištu?

Cannes je u četvrtak navečer dočekao „Rocketmana“, film temeljen na biografiji pjevača Eltona Johna kojeg glumi Taron Egerton. Jednako važno, Cannes je dočekao na crvenom tepihu i Eltona Johna, zajedno s njegovim suprugom Davidom Furnishom. Nakon premijere održan je party na plaži hotela Carlton, onog istog ispred kojeg je sada 72-godišnji Elton John snimio spot za pjesmu „I’m Still Standing“. Ushićen od filma, Elton John popeo se na pozornicu i za goste partyja otpjevao i na klaviru odsvirao dvije pjesme – spomenutu „I’m Still Standing“ i, naravno, „Rocketman“, gdje mu se na sceni pridružio Taron Egerton. Na stranu film, radi se o klišeiziranom mjuziklu, ali klišeizirana je bila i konferencija za novinare održana u petak. Redatelj Dexter Fletcher i glumac Taron Egerton natjecali su se tko će Eltonu Johnu dati više komplimenata. Pobjednik je Egerton, koji je krenuo sa „Upoznao sam ga. Mogu se smatrati njegovim prijateljem“, nastavio sa „provodio sam puno vremena s njim, mogao sam ga pitati što god sam htio, ali ne znam jesam li dobio sve odgovore“ a da se Eltonu Johnu film dopao znao je po tome što je na premijernoj projekciji u Cannesu „Elton John svakih pet minuta filma uhvatio Davida za koljeno“, čime je želio reći da je pjevač bio jako uzbuđen načinom na koji je portretiran u filmu. Dexter Fletcher ipak je zaostajao u komplimentima, rekao je da je Elton John globalni fenomen te da tijekom snimanja filma nije dobivao upute od njega o tome što se iz njegovog života smije, a što ne smije prikazati.
A onda je jedan novinar odlučio malko razbiti rutinu ove konferencije za novinare. Slučajno je sjedio do mene, dohvatio se mikrofona i zapitao Tarona Egertona „Kada si vidio Ramija Maleka kako dobiva Oscara za ukogu u filmu ‘Bohemian Rhapsody’ jesi li se zamislio kako ti slijedeće godine osvajaš Oscara?“, bilo je pitanje na koje je Egerton skočio kao oparen i uzviknuo „Grozno pitanje!“. Nakon što je objasnio koliko cijeni Ramija Maleka, dodao je kako je „Rocketman“ mjuzikl, te se nada da postoji publika i za takvu vrstu filma. I dok je Egerton sve to objašnjavao, novinar se okrenuo prema meni i rekao „Nisu mi dali da dovršim pitanje. Htio sam ga pitati hoće li, u slučaju da osvoji Oscara, dati ga Eltonu Johnu?“ Nekako mi se čini da je bolje da ga nije to pitao.
Party nakon filma bio je organiziran za limitirani broj uzvanika, ali ako imate viška novaca pozivnicu ste mogli nabaviti na canneskom crnom tržištu. Naime, filmski magazin Screen u petak je objavio kako su dobili cijene ulaznica za premijere i pozivnica za partyje na crnom tržištu. Poznato je da takvo tržište egzistira, poznato je da se pozivnice za iole kvalitetnije i razvikanije partyje prodaju za ne manje od tisuću eura po osobi, ali sada su objavljene cijene za one najveće ovogodišnje partyje. Dakle, ako ste željeli dobiti ulaznicu za premijeru filma „Rocketman“ zajedno s pozivnicom za party, to se trebali platiti šest tisuća dolara. Ako ste željeli na otvorenju festivala pogledati film „The Dead Don’t Die“ mogli ste ulaznicu nabaviti po cijeni od 2800 do 5500 dolara, ovisno u kojem dijelu dvorane bi sjedili. Suza mi je krenula na oko kada sam vidio da je cijena pozivnice za party otvorenja festivala, na kojem sam prisustvovao, 2500 dolara na crnom tržištu. Najviše ovogodišnje cijene odnose se na partyje s Leonardom Di Capriom. U srijedu se organizira party kojem će prethoditi večera na kojoj će prisustvovati, pored Di Capria, i Tarantino i sva sila zvijezda. Ako želite doći i na večeru i biti i na afterpartyju, to će vas stajati 13500 dolara, a afterparty bez večere stoji 5500 dolara. Glasnogovornik canneskog festivala rekao je da im je crno tržište ulaznica i pozivnica poznato, istakao je kako su ove godine pronašli rusku Internet stranicu koja je nudila canneske ulaznice i pozivnice te su je tužili, ali upozorava da je moguće da je sve to lažnjak kako bi se od naivaca izmuzao novac.

Komentiraj