Čaleti 35 godina strogog zatvora zbog ubojstva trudne djevojke u hotelu u Ukrajini

Branimir Čaleta (36) u petak je na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 35 godina strogog ztavora zbog teškog ubojstva Ganne Kitaeve, bivše djevojke koja je bila u osmom mjesecu trudnoće u jednom hotelu u Dnjepropetrovsku u rujnu 2013. godine, javlja Dalmacija Danas.

Izrečena mu je gotovo maksimalna kazna za zločin počinjen u Ukrajini, kojeg su istraživali tamošnji organi reda da bi prije nešto više od godinu dana slučaj preuzelo hrvatsko pravosuđe.

Prema optužnici, nakon ubojstva trudne djevojke Čaleta je skinuo njenu odjeću, zamotao tijelo u plahtu te ga sakrio ispod kreveta. Svoju i njenu krvavu odjeću odbacio je prilikom bijega iz hotela, a iz ukrajine je pobjegao autostopom kako bi izbjegao kontrole. Zločin su otkrili roditelji nesretne djevojke kojima se nije javljala pa su došli u hotel, otkrivši strašan prizor.

U svojoj je obrani Čaleta rekao da se našao s Kitaevom u hotelu gdje je pio alkohol pa se samog čina ne sjeća, tek da su raspravljali o njihovoj vezi. Postali su par godinu dana ranije, kada je djevojka s roditeljima došla na ljetovanje u Hrvatsku, on je odlazio u Ukrajinu posjećivati je, no u ožujku 2013. godine je ona upoznala drugog muškarca.

Čaleta je početkom rujna, nakon jedne rasprave na splitskom sudu, nakratko pobjegao pravosudnim policajcima. Dio grada bio je pod opsadom do večeri kada je Čaleta pronađen i uhićen pored Turske kule.

Komentiraj