CALAFIORI NA PROMENADI Što bismo dali da smo u Leipzigu imali Kristijana Jakića ili Josipa Mišića?!

Autor:

Soccer Football - Euro 2024 - Group B - Croatia v Italy - Leipzig Stadium, Leipzig, Germany - June 24, 2024  Croatia's Luka Modric with teammates and coach Zlatko Dalic react REUTERS/Annegret Hilse Photo: Annegret Hilse/REUTERS

Annegret Hilse/REUTERS

UEFA je nakon utakmice Hrvatske i Italije Luki Modriću dodijelila nagradu za igrača utakmice, hrvatskom će kapetanu to biti slaba utjeha nakon primljenog gola u osmoj minuti nakon devedesete. Lako je biti general poslije bitke, ali iz ove perspektive jasno je da bi nam Modrić, kao i Kovačić, svojim iskustvom i, ako ništa drugo, pozicioniranjem u sredini terena, bili zlata vrijedni u tim dugim minutama sudačke nadoknade.

Kovačić u 70. i Modrić u 80. su zamijenjeni a igrači koji su ušli, svaka im čast na njihovim kvalitetama, ipak nisu oni koji su nam trebali u momentu kad vodimo i trebamo lagano zatvarati utakmicu. Međutim, problem je negdje drugdje, selekcija je bila takva kakva je bila, osim Marcela Brozovića u Njemačku iz Hrvatske nije otputovao nijedan zadnji vezni pa u utakmici kakva je bila ova protiv Italije izbornik s klupe i nije mogao dignuti nekoga tko bi u tim zadnjim minutama ušao u igri, stao u sredinu terena i, na primjer, zatvorio Riccarda Calafiorija u njegovoj „šetnji“ kroz sredinu terena do naših 16 metara gdje je prelagano asistirao Mattiji Zaccagniju.

Lako je biti general poslije bitke, ali ispada da smo utakmicu završili s dva stopera, pet bekova ili krila (Juranović, Stanišić, Gvardiol, Perišić, Ivanušec) i po jednim zadnjim veznim (Brozović), ofenzivnim veznim (Majer) i jednim napadačem (Budimir). U takvoj situaciji, nije čudo da su nas Talijani potpuno stisnuli, ne samo u sudačkoj nadoknadi, već praktički odmah nakon što je Modrić zabio za 1-0.

Što bi bilo kad bi bilo, ali mnogi su pred Euro govorili da na listi 26 nedostaje jedan Kristijan Jakić, Josip Mišić pa možda i mladi Niko Sigur koji se našao na pretpozivu. Šteta što se nisu našli na listi, u ponedjeljak navečer smo trebali barem jednog od njih.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.