ČIPS IT konferencija

Čakovečka IT predavanja i susreti uz istaknute govornike

Dana (04. svibnja) ponovno se održavaju Čakovečka IT predavanja i susreti, popularna ČIPS IT konferencija, koja je prošle godine postala prva takve vrste u ovom gradu.

Nakon uspjeha premijernog izdanja, ove godine posjetitelje u Gradu Čakovcu očekuju još zanimljivije teme koje su posebno relevantne u pogledu trenutne gospodarske situacije, kao i rasprava oko reforme školstva.

“Glavni cilj nam je ovom konferencijom poručiti mladima da im se kroz pravo obrazovanje otvaraju prilike za posao i u domovini. Cijenjeni predavači pružit će im smjernice o najvažnijim trendovima u IT industriji, kao i znanjima koja se traže za globalan uspjeh iz male sredine. Grad Čakovec podržava sve startup i poduzetničke inicijative konkretnim mjerama, a optimistični smo i po pitanju sve većeg broja aktivnosti za djecu kroz koje uče osnove programiranja i kreativnog razmišljanja“, poručio je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca

ČIPS će stoga ugostiti Nenada Bakića (Croatian Makers liga) koji će govoriti o STEM-u u obrazovanju i prilikama koje se otvaraju za djecu koja će se ovim područjem baviti od osnovne škole. Na zanimljivom panelu će sudjelovati Damir Sabol (Microblink), Toni Milun (Visoko učilište Algebra), Dejan Drabić (MIS Strahoninec) i Martin Josip Kocijan (državni prvak iz matematike 2017.) te će dodatno naglasiti važnost matematike i korištenja tehnologije u školama, kao i dati praktičan primjer primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama.

O startup tvrtkama i njihovom utjecaju na globalnu ekonomiju predavat će Vedrana Pribičević (ZŠEM), dok će o zadržavanju stručnjaka u Hrvatskoj, ali i privlačenju novih predavanje održati Ana Spasojević (Nanobit). Što točno treba znati kako bi se uspješno bavilo ovim poslovima posjetiteljima će objasniti Milan Dukić (Algebra), a na kraju konferencije rezervirano je vrijeme za praktičnu primjenu glavnih motiva ČIPS-a uz Robokaciju by Ivan Kunović.

ČIPS je druga po redu čakovečka IT konferencija. Održava se 4. svibnja 2018. u Centru za kulturu Čakovec. Konferenciji će prisustvovati najvažnija imena iz hrvatskog IT sektora. Grad Čakovec, kao organizator, ČIPS-om želi potaknuti razvoj kontinentalne Hrvatske i otvoriti nove mogućnosti za investicije i obrazovanje.

www.cips.com.hr

Komentiraj