Čak pet hrvatskih plaža ušlo u Guardianov izbor 40 najljepših europskih plaža

Borna Filic/PIXSELL

Čak pet hrvatskih plaža, Maslinica na Šolti, Valun na Cresu, malološinjski Čikat, Blaće na Mljetu i bračka Murvica ušlo je u izbor 40 najboljih europskih plaža po izboru Guardianovih turističkih novinara.

Maslinica, Šolta

Plažu Maslinica na otoku Šolti Guardian opisuje kao malu, intimnu šljunčanu plažu, ‘dovoljno veliku za mali kafić i iznajmljivanje kajaka’ s nevjerojatnim zalascima sunca.

Valun, Cres

‘Uspavani’ Cres, jedan od najvećih hrvatskih otoka, krije predivnu šljunčanu plažu Valun, skrivenu u hladu borova s opuštenom atmosferom i vrhunskom ribom u obližnjim restoranima.

Čikat, Mali Lošinj

Kristalno plavo more i preferirana lokacija Austro-ugarskog kralja Franje Josipa u 19. stoljeću,svjež zrak i borova šuma s djelomično pješčanom plažom, malom marinom i velikim hotelima, Guardian opisuje kao obiteljsku destinaciju.

06.06.2013., Losinj – Mali Losinj, uvala Cikat, panorama.
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Blaće, Mljet

Guardian navodi kako je Mljet jedan od najzelenijih jadranskih otoka, a krije nešto što je, kako navode, ‘rijetkost u Hrvatskoj’, a to su – pješčane plaže. Blaće opisuju kao plitku, toplu plažu s borovom šumom koja pruža hlad i ‘osjećaj mirnoće’.

Murvica, Brač

Bračku Murvicu, samo nekoliko kilometara udaljenu od najprepoznatljivije hrvatske plaže – Zlatnog rata, u Guardianu opisuju kao tihu plažu okruženu mirišljavim borovima, rustikalnim barom na plaži i kristalno čistim morem.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]