Čak devet HNS-ovaca zaposleno u istom Fondu, ministru je sve čisto

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u srijedu je novinarima, ispred Banskih dvora, izjavio kako je upravni nadzor koji je provelo njegovo ministarstvo vezano za zapošljavanje HNS-ovaca u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. pokazao da u kontekstu natječajne dokumentacije i uvjeta kandidata nije bilo nepravilnosti.

Na ponovljeno pitanje nije li mu sporno što je devet članova HNS-a zaposleno u istoj agenciji, Ćorić je rekao da je to sve što u ovom trenu može reći o toj temi.

Naglasio je da Fond i Ministarstvo surađuju na čitavom nizu projekata, a uz ostalo Fond je i posredničko tijelo razine dva za projekte koji su pod paskom ministarstva i ta suradnja dosad je bila korektna.

Jutarnji list objavio je kako je direktor Fonda Dubravko Ponoš (HNS) u 2018. na putu proveo čak sto dana te sudjelovao na 15 konferencija, a Ćorić kaže kako je Ponoš procijenio ‘o potrebi tih putovanja, odnosno njegovom sudjelovanju na raznim događajima’-

Upitan je li mu išta problematično, kazao je da ne može ni vidjeti.

„Kako i na koji način mogu iz ove perspektive danas procijeniti je li u redu što je direktor bilo koje agencije u Hrvatskoj proveo dva, tri ili četiri dana bilo gdje u svijetu, složit ćete se da Hrvatska nije otok i u tom kontekstu moramo surađivati pa i putovati, svi mi zajedno pa i vi to radite, radeći svoje reportaže iz različitih krajeva svijeta”, rekao je ministar novinarima.

Komentiraj