Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Čak 74 posto poslodavaca zaposlenima će povećati božićnice

Velik broj poslodavaca ove će godine iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada radnicima.

Podaci koje je Hrvatska udruga poslodavaca prikupila od 200 tvrtki tijekom proteklog tjedna govore da će 74 posto poslodavaca povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu.

26 posto poslodavaca navelo je da neće biti u prilici isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke. Naime, dio tvrtki svoje je financijske planove za tekuću godinu definirao godinu ranije.

“Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja”, kazao je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Vlada je, podsjetimo, uredbom omogućila poslodavcima od 1. prosinca poslodavcima isplate “13. plaću”. Dosad se oporezivao iznos veći od 2500 kuna, dok će se sada neoporezive biti božićnice, regresi i nagrade do 7500 kuna.

Komentiraj