ČAK 700 PERIKA! Hrvatska make up umjetnica primila prestižnu nagradu za rad na filmu Barbie

Autor:

Warner Bros / Ferrari / Profimedia

Hrvatska visažistica i frizerka Ivana Primorac za rad na filmu Barbie je dobila prestižnu nagradu International Film & TV Hairdresser of the Year.

Izvanredan rad Ivane Primorac na filmu ‘Barbie’, zajedno s njenim timom koji uključuje renomirane frizerke Marie Larkin i Clare Corsick, postavio je novi standard u dizajnu kose i šminke, uhvativši bit popularnog lika na velikom ekranu.

Nagradu su Ivani osobno uručili Mikel Luzea, osnivač Međunarodnih frizerskih nagrada, i Sergi Bancells, globalni ambasador.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli IHAwards (@ihawards)


Ovo je priznanje za desetljeća Ivanine predanosti dizajniranju kose i šminke u filmskoj industriji. “Primanje ove nagrade nije samo osobna čast, već trenutak potvrde za sav trud i kreativnost cijelog tima. To je dokaz strasti i predanosti koju svi dijelimo kako bismo oživjeli priče kroz našu umjetnost,” rekla je Ivana prilikom uručenja nagrade, prenosi Estetica Magazine.

“Rad na Barbie zahtijevao je ogromnu koordinaciju, od dizajnera do kostimografa i mene. Imali smo bezbroj Zoom sastanaka raspravljajući o tome što čini lutku, a što ne”, dodala je Ivana te istaknula logistički podvig upravljanja perikama. “Ukupno je tijekom snimanja korišteno 700 perika , a samo Margot Robbie je imala 18 različitih. Upravljanje tako velikim brojem perika, posebno s obzirom na pomicanje snimanja, predstavljalo je skup izazova koji su testirali naše kreativne i organizacijske granice”.

Scenarist velikog hita “Barbie” nije želio da se film snimi, tražio od redateljice da se izvuče iz toga

Ivana Primorac je jedna od najpriznatijih dizajnerica kose i šminke u filmskoj industriji, a njezina reputacija učvršćena je doprinosima nekim od najutjecajnijih filmova našeg vremena. Među njima su ‘Prijelomni čas’ gdje je njezina vještina u stiliziranju povijesnih razdoblja bila od ključne važnosti,  te ‘Studengora’ i ‘Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta’. Njena svestranost najbolje se pak mogla primijetiti u kreativnim dizajnima za ‘Posljednji gospodar zraka’ i hirovitog ‘Wonka’.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.