Čak 15 osoba prekršilo mjeru samoizolacije u Primorsko-goranskoj županiji, svakoj osam tisuća kuna kazne

Primorsko-goranska policija u petak je izvijestila kako je u ovom tjednu evidentirano čak 15 osoba koje su kršile određenu mjeru samoizolacije zbog zaraze koronavirusom.

“Riječ je o 11 hrvatskih i četiri strana državljanina. Spomenuti stranci su zatečeni na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa te jedan na području Čabra, dok među navedenim hrvatskim državljanima izdvajamo žensku osobu koja je unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije, pristupila u šalter salu upravnih poslova u Policijsku upravu primorsko-goransku u Rijeci. Osim nje, u Rijeci je zatečen hrvatski državljanin koji je došao registrirati vozilo u Stanicu za tehnički pregled, a drugi pak u liječničku ordinaciju”, izvijestila je policija.

Neki od prekršitelja zatečeni su van mjesta gdje su trebali biti u samoizolaciji. “Jedan je umjesto u Rijeci zatečen na Cresu u Porozini, drugi iz Vinodolske općine u Zagrebu, a treći prekršitelj na širem području Matulja, umjesto u Crikvenici”, kazali su iz policije.

Zbog počinjenih prekršaja prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svi prekršitelji kažnjeni su s osam tisuća kuna.

Komentiraj