Čak 12 filmova Kinokluba Zagreb na Danima hrvatskog filma

Čak 12 filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb (KKZ) uvršteno je u program ovogodišnjih, 28. Dana hrvatskog filma, tradicionalne smotre najboljih domaćih filmova koja se od 14. do 18. lipnja održava u Zagrebu, tim povodom, KKZ u subotu organizira piknik i druženje s autorima u Parku Stara Trešnjevka, najavio je u utorak KKZ.

Najviše filmova, šest, prikazat će se u kategoriji eksperimentalnog filma, njih šest. To su “Catamine” Sunčice Ane Veldić, “Dogs, moon river and baudelaire” Marije Kovačine, “Traženje riječi” Tene Trstenjak i Dražena Žerjava, “Space is not enough” Vedrana Šuvara te dva filma Anite Čeko “Blizina” i “Jabuka, tri dvopeka, jogurt”.

Igrana kategorija donosi dva filma: “Ljuske” Marije Georgiev i “Lovebox” Ivana Turkovića Krnjaka.

U animiranoj konkurenciji prikazat će se “Dokument Parakozmik” legende KKZ-a Vladislava Kneževića. Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem festivalu 25 FPS.

U nenatjecateljskom programu Izvan okvira uvršten je film “Chop Chop” Morane Franov.

Kinoklubaški prilog Danima hrvatskog filma zaključuje Dalija Dozet s dva namjenska filma, najavnim špicama za 50. reviju filmskog stvaralaštva i za proslavu 90. godina KKZ-a.

Kinoklub Zagreb nastao je 1928. godine kao kino sekcija Foto kluba Zagreb, što ga čini najstarijim klubom filmskih amatera u jugoistočnoj Europi. KKZ danas djeluje kao platforma amaterskog filma koja podupire potpunu autorsku slobodu, a besplatnim pristupom filmskom znanju i alatima svim zainteresiranim građanima omogućuje bavljenje filmom.

Ovogodšnji, 28. Dani hrvatskog filma, tradicionalna je smotra najboljih domaćih kratkih i srednjometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, animiranih i namjenskih filmova, natjecateljski program donosi 106 filmova.

Programi će se održavati od 14. do 18. lipnja u Kinu Tuškanac i na platou iznad toga kina, u Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka i Centru za kulturu Mesnička.

Komentiraj