Predsjednik Reformista i novi župan Varaždinske županije Radimir Čačić večeras je u ‘Pressingu’ N1 televizije komentirao stanje u HNS-u i jučer održani krug lokalnih izbora.

Čačić smatra da mu izjave predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka osobno nisu pomogle, ali su rouzrokovale veliku štetu za njegove kandidate, pogotovo Anki Mrak taraš. “Za našu županiju ispitivanje nam je jasno reklo da je 52,8 posto na našoj strani. Završilo je 54,8. Da, pomogao nam je posto”, rekao je Čačić.

Kazao je da je podržao Zdravka Marića i Vladu jer smatra da je Marić odličan ministar, te da je za građane loše da se ide na nove izbore. “Ako dobijem mandat kao Reformist tada imam pravo i obvezu odabrati svoj stav i mišljenje. Ali ako idem na listi SDP-a, s HSS-om, Laburistima.. E bogami tu ja nemam to pravo. Jednostavno zato jer su za mene glasali ljudi koji imaju sasvim drugi pogled. Nikad mi nije palo na pamet, kad sam bio u toj stranci, da bi HNS izdao svoje birače”, objasnio je Čačić.

Dodao je da se HNS kao stranka ‘politički izgubio i nestao’. “Dobili su SDP-ove glasove, to je ugovor koji sam još ja potpisao s Milanovićem. Sada se trude samo da ne idu na izbore. S SDP-om ne mogu, sami da idu gornja granica su im dva mandata, a sad imaju devet. Pa sad gledaju kako izbjeći izbore”, poručio je.

Izjavio je i da su HDZ-ovci dan prije izbora dobili naputak da glasuju za Štromara. Na pitanje treba li Anka Mrak Taritaš biti nova predsjednica HNS-a, Čačić kaže da su jedina tri ‘igrača koja imaju vlastitu snagu’ u stranci Mrak Taritaš, Štromar i Andro Vlahušić.

Komentiraj