Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski izbornik Ante Čačić u petak je, nešto više od 24 sata uoči utakmixe osmine finala Europskog prvenstva protiv Portugala, izašao pred novinare i najavio subotnji ogled.

Dosada smo se s Portugalcima susreli tri puta, jednom na Europskom prvenstvu 1996. godine i u dvije prijateljske utakmice. Naši su reprezentativci upisali tri poraza, ali i nulu u rubrici postignuti golovi. “Tradicije su tu da se ruše. Ova momčad je spremna na to”, rekao je Čačić. Naši su reprezentativci dobro počeli s rušenjem tradicija, jer do prije tri dana nikada nisu slavili ni protiv Španjolske, aktualnih europskih prvaka.

Jedan od junaka pobjede nad Španjolskom, koja nas je gurnula na prvo mjesto skupine D, bio je Ivan Perišić, koji, čini se, eksplodira na svakom velikom natjecanju. “Mislim da mu odgovara atmosfera u rerpezentaciji i način na koji igramo. Ta mu atmosfera omogućuje da pruži još više”, objasnio je Čačić.

Hrvatski izbornik poručio je kako se Portugal boji Hrvatske, ali nije želio izdvojiti tko je favorit u sutrašnjoj utakmici. “Po igri koju je Portugal pokazao u grupama rezultati koje je ostvario nisu realni. Imali su toliko prilika. Ne vjerujem da će sutra tako igrati. Oni se nas boje. I s razlogom”, dodaje.

Naša igra mora biti postavljena da se protivnik limitira. “Ne smijemo dopustiti da razvije igru koja najviše odgovara Ronaldu i Naniju”, kaže. Potvrdio je kako se u momčad vraćaju Luka Modrić i Mario Mandžukić, nakon utakmice predaha zbog ozljeda. “Teško je procijeniti hoće li odigrati cijelu utakmicu, ali sve upućuje na to da su spremni za 90 minuta”, kaže Čačić.

Izbornik je naglasio kako se u Hrvatskoj s pravom stvorila euforija. “Neka se ljudi vesele, pokazali smo kvalitetu i odgovorno ponašanje. Nije bilo lako, pogotovo nakon Češke. Ali, stvorio se nerealni optimizam. Pokazali smo da imamo razloga gajiti ambicije da napravimo nešto veliko”.

Za kraj je rekao da će igračima sutra uoči utakmice poželjeti sreću. “Vjerujem u nas, optimističan sam”, zaključio je.

Komentiraj