Igor Soban/PIXSELL

ČAČIĆ UOČI ESTONIJE “Očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku”

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak posljednji trening prije prijateljske utakmice protiv Estonije u Tallinu. Izbornik Ante Čačić poručio je kako ne bježi od uloge favorita i da očekuje motiviranu Hrvatsku.

Priliku će u utorak dobiti reprezentativci s manjom minutažom. “Ovo im je još jedna prilika da potvrde da su s pravom u reprezentaciji i da su njezin dio. Svi mogu dati svoj obol, kao što su to činili i do sada te očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti dobroj igri i tražiti dobar rezultat”, rekao je Čačić.

Naglasio je i kako rado igra ovakve prijateljske utakmice u kojima rješava ‘eventualne upitnike’. “Tako slažemo momčad za ostatak kvalifikacija”, rekao je hrvatski izbornik.

Iako ne bježi od činjenice da je Hrvatska favorit, Čačić naglašava da i Estonija ima svoje adute. “Estonija je domaćin, ima stopera iz Liverpoola i gledali smo njihovu utakmicu s Ciprom. Kod kuće su svima bili tvrd orah. I nama je uvijek bilo teško u Estoniji, a izborniku Bariću zagorčali su početak kvalifikacija u Osijeku”, poručio je.

Ističe kako će hrvatski reprezentativci u utakmicu ući maksimalno. “Hrvatska je svakome veliki poticaj i svi su motivirani da protiv Hrvatske budu što je moguće bolji. Ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem da se naši igrači tome suprotstave maksimalnim angažmanom”, zaključio je.

Nakon pobjede nad Ukrajinom u Zagrebu, Čačić u Estoniju nije vodio Subašića, Modrića, Rakitića, Mandžukića, Nikolu Kalinića i Brozovića.

Komentiraj