Na središnjoj svečanosti proslave Dana antifašističke borbe u Brezovici kod Siska, vijenac je uz spomenik Prvom partizanskom odredu položio i Radimir Čačić, čelnik Narodne stranke – Reformista, a na upite novinara kako pozicionira svoju stranku uoči parlamentarnih izbora, rekao je da su Reformisti lijevi centar.

Čačić je također izjavio kako je njegov otac bio član Prvog sisačkog partizanskog odreda, i da redovito dolazi u Brezovicu odati počast prvim partizanima.

Na upite kako pozicionira svoju stranku uoči predstojećih parlamentarnih izbora, odgovorio je da Reformisti pripadaju lijevom centru, uz napomenu da su otvoreni za sve moguće razgovore o suradnji i koaliranju. Dodao je da je baza Reformista treća izborna jedinica.

Kandidaturu Andije Plenkovića za mogućeg čelnika HDZ-a je pozdravio, rekavši kako bi to bilo odlično za Hrvatsku.    Ustvrdio je i da su manjinski ekstremni partneri Domoljubne koalicije HDZ-a doveli do podjela.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.