Čačić: “Sve što se sada radi je ništa, čista kamilica”

Varaždinski župan Radimir Čačić u petak je u Dnevniku HRT-a komentirao stanje s koronavirusom u njegovoj županiji. Naglašava da ga zabrinjava nagli rast hospitaliziranih i osoba na respiratoru.

“Prije mjesec dana na bolničkom liječenju imali smo četiri osobe, a danas ih imamo 117. Prije 11 dana na respiratoru nismo imali niti jednu osobu, a danas ih je 15”, kazao je Čačić.

Istaknuo je i da se zalaže za strože mjere. “Ulazimo u jesen koja znači zatvoreni prostor u kojem se okuplja puno ljudi. Mi ne možemo provoditi kontrolu 500-tinjak objekata sa pet inspektora. Od nekoliko tisuća inspektorskih izvida imamo 10-ak kazni”, rekao je i dodao da moramo imati sustav koji je lako kontrolibilan.

Čačić ističe da sve što se sada radi je ništa, čista kamilica, potpuno beznačajno i da neće dovesti ni do čega. “Nažalost nemam ovlasti da zabranim rad ugostiteljskim objektima, to može samo vlada. Ako se to ne dogodi nama će u tvrtke spontano ući virus i imat ćemo lockdown jer razina širenja koju imamo garantira obustavu rada u tvrtkama”, kaže Čačić i dodaje da nisu financije razlog što se ne ide u strože mjere već politika.

Kad je riječ o respiratorima, Čačić je rekao da su oni najslabija točka ovog sustava. Iz vlastitih sredstava, naglašava, kupili su pet respiratora, a ‘uskočio’ uim je i ministar zdravstva Vili Beroš. “U ovom trenutku popunjavamo dva respiratora dnevno. U roku pet dana gotovi smo i sa novim kontigentom”, zaključio je Čačić.

Komentiraj