ČAČIĆ: “Sustav funkcionira otkad se pokazalo da postoji potreba”

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić u utorak je prokomentirao slučaj zaraze koronavirusom pacijenta u Varaždinu i kako se županija pripremila.

“U jednom trenutku smo se suočili s tri kandidata za testiranje na koronavirus. Reagiralo se na jedan vrlo organiziran i primjeren način. Mi smo predvidjeli mogućnost već u startu za do 20 ljudi. Sljedeća stepenica je preko sto, a sljedeća stepenica je 300. Scenariji su maksimalno prema mogućnostima koji imamo pripremljeni. Niti očekujemo da će to trebati primjereni, ali ako je itko pripremljen onda je to dokazala bolnica i njezine epidemiološke službe i naravno Stožer civilne zaštite”, rekao je Čačić.

Kazao je kako od prvog trenutka imaju potpunu kontrolu nad situacijom. “Nije slučajno da su ovi ljudi ovdje. Oni su pod kontrolom još od 24. veljače. To samo pokazuje da taj sustav funkcionira otkad se pokazalo da postoji potreba”, rekao je Čačić.

Zamjenik župana Robert Vugrin otkrio je da je zaražena osoba povezana s Italijom. “Ono što znamo da je od samog prelaska granice bila pod nadzorom. Prvo je bila u kućnoj izolaciji. Postoji jedna procedura od samog prelaska granice pa do kontakta s epidemiologom”, poručio je.

Komentiraj