Anto Magzan/PIXSELL

ČAČIĆ “Siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom”

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 27. svibnja prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu. Hrvatskoj će to biti povijesna, prva utakmica na sjevernoameričkom kontinentu, nakon što je nastupala u Europi, Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi.

Izbornik Ante Čačić uvjeren je kako će, unatoč problematičnom vremenu odigravanja utakmice, u Los Angeles otići s respektabilnom reprezentacijom.

“Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom FIFA terminu za prijateljske utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezentacijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice”, izjavio je Čačić za službene stranice HNS-a.

Dodao je kako će prvi nastup u Sjevernoj Americi sigurno razveseliti brojne navijače u tom dijelu svijeta. “Jasno je da je u zgusnutom FIFA kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivnikom, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo”, zaključio je.

Komentiraj