Narodna stranka Reformista neće mijenjati program za sljedeće izbore, a o mogućoj suradnji razgovara sagrupacijama centra i lijevog centra, kazao je predsjednik stranke Radimir Čačić u subotu na konferenciji za tisak u Zagrebu.

Ne isključujemo ni razgovore s desnim centrom, osim s konzervativnim strankama na desnici, kazao je Čačić.

Kampanja će, po njemu, biti vruća i kratka, jer za veću nemaju ni budžet. Trajat će dvadesetak dana od Velike Gospe, kad će građani biti izloženi političkim porukama.

Reformisti će se najviše obraćati biračima u Trećoj izbornoj jedinici gdje, kaže, imaju snažnu organizaciju, te biračima u velikim gradovima. Refomisti neće imati velike skupove, nego će nastojati neposredno doći u kontakt s većinom članova i svim građanima, a u veliki gradovima jače koristiti medije.

Reformisti neće mijenjati program, u kojem zagovaraju snažnu decentralizaciju Hrvatske, reformu javne uprave i pravosuđa, pokretanje velikih gospodarskih projekata uz pomoć europskih fondova i socijalne mjere.

Politika mora van iz javnih tvrtki i one trebaju biti organizirane po modelu industrijskog holdinga kojeg vodi menadžment, a vlada daje samo strategiju, kazao je.

Rast gospodarstva Reformisti planiraju temeljiti na pokretanju projekata, poput započetog Pelješkog mosta, i onih koji nisu započeti: Zagreb na Savi, pruga Zagreb – Varaždin – Čakovec te niza drugih.

Reformisti se zauzimaju za formiranje garancijskog fonda za podršku privredi, lokalnoj i regionalnoj upravi, u koji će ući potpuno neupotrijebljeno državno vlasništvo, kazao je.

Inzistirat ćemo na socijalnoj komponenti kroz mjere da se mladima omogući zapošljavanje na određeno vrijeme jer i u Hrvatskoj čak 93 posto mladih dobiva posao na određeno vrijeme i ne mogu planirati budućnost, dok je to u Europi oko 14 posto, i kroz obavezno srednje školstvo s pretpostavkama besplatnog prijevoza i e-udžbenika s tabletima, kazao je.

U sprezi sa strukom i gospodarstvom omogućimo mladima što jeftinije i kvalitetnije školovanje jer ovaj brutalni kapitalizam šteti svima, pa i poduzetnicima, kazao je Čačić.

Komentiraj