ČAČIĆ POTVRDIO: “Neću u Sabor, zamijenit će me Natalija Martinčević”

 

Na jučer održanim parlamentarnim izborima Reformisti su osvojili jedan saborski mandat.

Taj mandat osvojio je Radimir Čačić, u III. izbornoj jedinici. Ipak, jutros je za Varaždinski kazao da neće u Sabor, već će svoje mjesto dati čelnici varaždinskog ogranka Reformista Nataliji Martinčević, koja je bila druga na listi i druga po broju preferencijalnih glasova.

“Sve smo odradili u okviru očekivanja. U jednom trenutku postojala je realna mogućnost da u Sabor uđe i Darko Dujmović u šestoj izbornoj jedinici, no nedostajalo mu je oko petstotinjak glasova”, rekao je Čačić.

Čačić je dodao i kako je pandemija koronavirusa odigrala značajnu ulogu na ovogodišnjim izborima. “Pad izlaznosti direktno je utjecao na rezultate izbora. U trenutku u kojem imate značajan pad izlaznosti, a s jedne strane imate stranku koja je snažno organizirana, dok s druge strane takve stranke nema, onda se događaju ovakvi dramatičniji pomaci. No ovdje nije samo to razlog takve razlike između HDZ-a i SDP-a, također je riječ i o nepostojanju alternative. Ljudi koji nisu zadovoljni HDZ-om ne vide realnu alternativu u SDP-u”, rekao je.

Komentiraj