ČAČIĆ PODRŽAO MODRIĆA “Zaslužuje više uvažavanja od strane dijela medija i manjeg dijela javnosti”

HINA/ Daniel KASAP

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u subotu je preko službene stranice HNS-a pružio podršku kapetanu reprezentacije Luki Modriću. Modrić je u intervjuu za Marcu komentirao svoju budućnost u reprezentaciji, kazavši kako još uvijek nije donio konačnu odluku hoće li nastaviti igrati za ‘Vatrene’.

“Pratim pažljivo sve što se događa, vidio sam i Lukin intervju Marci, a s njim sam i u direktnom kontaktu. Sasvim je shvatljivo da mu teško pada cijela ova situacija, posebno jer se pod upitnik stavljaju njegov integritet i poštenje, a to su vrline na kojima je, uz veliki talent, sagradio sjajnu karijeru”, rekao je Čačić.

Dodaje da igrač s tri naslova prvaka Europe i gotovo stotinu nastupa za reprezentaciju, igrač koji je već sada jedan od najvećih u povijesti Hrvatske, zaslužuje više uvažavanja od strane dijela medija i manjeg dijela javnosti koji proteklih tjedana nisu bili korektni prema njemu. “Ali, ovo se ne događa prvi puta u Hrvatskoj, mi smo skloniji uspješne ljude ‘nagaziti’ nego ih zbog tog uspjeha poštovati”, kaže Čačić.

Ipak, uvjeren je kako će Hrvatska s Modrićem nastaviti dalje zajedno prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji. “Njemu je ogromna želja napraviti veliki rezultat s Hrvatskom, kao što je i svima nama, neće ga ovo pokolebati jer je u karijeri preskočio i zahtjevnije prepreke. K tome, jedno je ono što se piše u hrvatskim medijima, drugo je ono što doživite uživo – Luka će prvom prilikom na utakmici, na treningu ili ispred hotela osjetiti koliko ga nogometni narod voli i poštuje zbog onoga što dokazano jest – veliki igrač i veliki čovjek”, rekao je Čačić.

Istaknuo je i kako je Modriću sada potreban odmak od ‘hrvatske zbilje’, što će i dobiti sljedeća dva mjeseca.

Komentiraj