Čačić: Otpao i Ivan Rakitić

FaH

Nakon što su s popisa za kvalifikacijske utakmice za SP 2018. protiv Kosova i Finske otpali zbog ozljeda kapetan Luka Modrić, a zatim i Dejan Lovren, hrvatski izbornik Ante Čačić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak rekao da ne može računati ni na Ivana Rakitića.

“Ivan Rakitić je ozlijeđen, a umjesto njega pozvan je kapetan Dinama Domagoj Antolić. Rakitić ima problema s Ahilovom tetivom i zato jučer nije igrao za Barcelonu”, rekao je Čačić.

“Luka Modrić je operiran i nadamo se da će se što prije vratiti. Lovren nije išao na operaciju. Mijenjat će ih Rog i Mitrović”, dodao je.

“Imamo još tri treninga i vjerujem u naše igrače. Vjerujem u naše zajedništvo i da ćemo u obje utakmice napraviti što trebamo”, rekao je hrvatski izbornik, dodajući da će se za “početnih 11 odlučiti nepsredno prije utakmice”.

Hrvatska gostuje kod Kosova 6.10, a utakmica se igra u Skadru, dok tri dana kasnije igra potiv Finske u  Tempereu. Čačić je kazao da iz ta dva susreta očekuje svih šest bodova.

“Mi smo rejtingom i kvalitetom iznad Kosova i Finske. Protiv Kosova nas očekuje sjajan ambijent i nadam se da ćemo prevladati sve poteškoće te da ćemo u dobrom raspoloženju otputovati u Finsku. Obje reprezentacije moramo respektirati, ali ne smijemo tražiti alibi”, istaknuo je Čačić.

Komentiraj