Na konferenciji za novinare dan nakon sjajne pobjede nad Turskom izašao je trener Ante Miše. Izbornik Ante Čačić predvodi delegaciju HNS-a koja je otišla na pogreb oca kapetana Darija Srne, Uzeira. Izbornik se u Francusku vraća već večeras.

Ante Miše ističe kako je Luka Modrić jučer pokazao da je pravi vođa ove generacije. “On je doktor nogometa”, poručio je Miše. Hrvatski su reprezentativci, kaže, odlično odradili possao protiv Turske, jedino je zakazala realizacija. “Turci do 90 minute nisu imali pravu šansu. Zadovoljni smo. Odigrali smo na visokom nivou”, rekao je Miše.

Naglašava kako je sljedeći hrvatski protivnik, reprezentacija Češke, ozbiljnija od Turske. Podsjeća kako su završili na čelu kvalifikacijske skupine ispred upravo Češke i Nizozemske. “Imaju jednu pravu zvijedu, Rosicky, ovi ostali su diciplinirani, svi se vraćaju, rade brze prekršaje nakon izgubljene lopte”, objašnjava Miše dodajući kako neće kalkulirati jer pobjedom sigurno prolazimo u drugi krug.

“Ne smijemo kompromitirati rezultat protiv Turske. Mislim da imamo dovoljno iskusnih i kvalitetnih igrača da bismo se kompromitirali protiv Čeha”, dodao je. Na pitanje jesu li razmišljali da Srna, zbog smrti oca, propusti utakmicu protiv Češke, Miše kaže kako nisu o tome razgovarali. “Poznavajući Darija, očekujem da će biti spreman za Češku. Takav je i svi mu moramo odati počast. On je pravi kapetan”, kaže Miše.

Liječnik reprezentacije Boris Nemec kaže kako je Vedran Ćorluka danas propustio trening kako bi se oporavio od šivanja rane na glavi, ali uvjerava kako će biti potpuno spreman za Češku. Naglašava i kako je Perišić osjetio grčeve, a Strinić se žalio na stražnju ložu.

“U reprezentaciji sam 20 godina, još niti jedne pripreme nisu bile ovakve da nismo imali niti jednu ozbiljniju ozljedu. Niti ovo s Vedranom nije ništa posebno, osim što je jako krvario”, zaključio je Nemec.

Komentiraj