ČAČIĆ: “Odlaskom Žalac u ministarstvu se uočavaju gotovo kriminalne radnje”

Predsjednik Narodne stranke – reformista i varaždinski župan Radimir Čačić u srijedu je, na predstavljanju projekta energetske obnove bolnice u Klenovniku, komentirao sudjelovanje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u sufinanciranju tog projekata izrazivši nezadovoljstvo kako se to radi nakon odlaska bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Energetska obnova Opće bolnice Varaždin u Službi za plućne bolesti i TBC u Klenovniku vrijedna je 7,6 milijuna kuna, od čega se 3,9 milijuna kuna sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Varaždinska županija kao korisnik osigurava ostatak te očekuje djelomično povrat novca od Ministarstva regionalnog razvoja, objasnio je župan.

“Nažalost, moram reći da odlaskom ministrice Žalac počinjemo uočavati gotovo kriminalne radnje u ministarstvu. Počele su se događati nevjerojatne stvari, tako da je taj povrat sredstava koji je država u obvezi dati ovoga trenutka u rukama ljudi za koje nitko ne zna što ih vodi, čiji interesi i za koga rade. To nije bilo za vrijeme ministrice Žalac. Sramotno!“, kazao je Čačić u Klenovniku.

Komentiraj