Čačić o ukidanju članarine HGK: “Neozbiljno, neodgovorno, opasno, populistički”

Nakon koalicijskog sastanka u ponedjeljak varaždinski župan Radimir Čačić u kratkoj izjavi za medije komentirao je prijedlog o ukidanju članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori smatrajući da onog trenutka kada se ukinu članarine, Komora kao takva prestaje postojati.

“Ovo sad što smo čuli od strane gospode iz Mosta sastoji se u jednom strašnom naporu koji je učinjen da se promijeni jedan članak u zakonu iz 1991. koji kaže ‘ukinimo Komoru’. Jednom kad ukineš financiranje, a zadržiš sve drugo što zakon predlaže tog trenutka veliš ‘Komora ne postoji’”, istaknuo je Čačić.

“Neozbiljno, neodgovorno, opasno, populistički”, iznio je svoj stav o prijedlogu te istaknuo da on osobno, ali ni Reformisti to nikada nisu mogli, niti će podržati, prenosi N1.

“Komora nije dovoljno dobra, ni blizu, ali s druge stane ne pada nam na pamet da podržimo uništenje jedne od institucija koje su važne za hrvatsko gospodarstvo i društvo”, rekao je Čačić i napomenuo da Komoru treba reformirati i ponovno definirati.

Istaknuo je kako je bitno prepoznati njene javne ovlasti i poslati ju na tržište u velikoj mjeri, ali nikako ne ukinuti.

Komentiraj